Gjeldende betingelser

Priser, bestilling, betaling og rabatter

Priser og gebyrer
Alle våre priser er oppgitt i norske kroner og er inklusive merverdiavgift (mva). Det påløper ingen ekstra gebyrer eller kostnader utover varens pris og frakt som er oppgitt i selve ordren.

Bestilling
Vi aksepterer kun bestillinger med levering i Norge (unntatt Svalbard) . Du vil motta en ordrebekreftelse til din e-post adresse når ordren registreres. I tillegg vil du motta en sendingsbekreftelse med pakkesporing og kvittering (faktura) når varene sendes ut fra vårt lager.

Betaling
Du velger betalingsmåte i kassen. Du kan velge mellom betaling med kredittkort/Vipps eller forskuddsbetaling (innbetaling til vår nettbank).
Uansett hvilken betalingsmåte du velger, vil det ikke påløpe noen ekstra kostnader.

Rabatter
Våre produkter er allerede priset så lavt som overhodet mulig. Vi synes ikke at det er rettferdig at våre gjennomsnittskunder – det vil si de aller fleste – skal måtte betale en høyere pris for at en håndfull store kunder skal nyte godt av rabatterte priser.
Vi kan derfor ikke tilby rabatter uansett hvor stor ordren er.

Angrerett og reklamasjon

Full retur- og angrerett
I henhold til angrerettloven, kan alle varer kjøpt hos oss returneres innen 14 dager etter mottakelse. Du vil få refundert alt du har betalt til oss, det eneste du selv må betale er returporto. Du kan lese mer om dine rettigheter og plikter i forhold til angrerettloven i vårt returskjema.

Kostnader ved retur av varer
Du må selv besørge returen av varene til oss, men du bestemmer selv hvordan dette gjøres. Du kan for eksempel selv levere direkte til vårt lager i Sandefjord, eller du kan sende varene med Posten. Hvis du bruker Posten, må du regne med at returfrakten koster anslagsvis 50 kr pr kvadratmeter flis.

Fremgangsmåte ved retur
Det er veldig viktig at du tar kontakt med oss i forkant dersom du ønsker å benytte deg av angreretten din. Ta kontakt via e-post, telefon eller bruk dette angrerettskjemaet.

Garanti/reklamasjon
Vi følger forbrukerkjøpsloven hvor det er 2 års reklamasjonsfrist som standard. Ta kontakt via e-post eller telefon hvis du ønsker å reklamere på varer kjøpt hos oss. Her kan du lese mer om forbrukerkjøpsloven

Frakt, levering og uavhentede pakker

Frakt
Varene blir normalt sendt med Posten/Bring eller Postnord. For de aller fleste bestillinger blir varene da levert hjemme på døren hos deg. Posten/Postnord vil i så fall ta kontakt med deg for å avtale tidspunkt når varene er klar til utkjøring.

For mindre forsendelser (typisk mindre enn 20 kvadratmeter) kan det hende at du må hente pakken på din lokale post i butikk.

Når det gjelder bedriftskunder, tilstreber vi også levering på døren med Postnord, men du kan også der i særtilfeller være nødt til å hente varene ved et lokalt hentested. Dette gjelder spesielt ved mindre bestillinger.

Fraktkostnaden er subsidiert av oss, du betaler kun kr 1 i frakt pr vare, noe som betyr at vi betaler det aller meste av den reelle kostnaden.

Hente varene selv
Selv om frakten ut fra oss er sterkt subsidiert, er det fullt mulig å spare noen ekstra kroner ved å hente varene selv. Frakten bortfaller da naturligvis. Velg «Hentes fra vårt lager» som fraktmetode når du bestiller.

Leveringstid
Normalt vil varene sendes fra oss samme dag eller dagen etter at bestillingen er mottatt. Hvis det av bemanningshensyn ikke er mulig å sende ut varene innen 3 dager etter mottatt bestilling, vil vi gi beskjed om dette når ordren mottas. Du vil da stå fritt til å kansellere ordren om ønskelig.

Uavhentede pakker
Pakker sendt til deg og som ikke hentes innen tidsfristen eller nektes mottatt eller som kommer i retur til oss av andre årsaker som ikke skyldes vår feil – faktureres for utgifter vi har hatt i saken. Dette for å dekke fraktomkostninger tur/retur, pakkeomkostninger og andre kostnader som har påløpt.
Så lenge du forholder deg passiv til leveringen, vil du heller ikke ha oppfylt kravene som stilles til deg i henhold til Angrerettloven.
Omkostningsgebyret er for tiden kr 150,- inkl mva, pluss fraktomkostninger tur/retur.
Hvis du vet at du ikke kan eller vil motta pakken, ta heller kontakt med oss snarest mulig slik at vi kan prøve å unngå å havne i denne situasjonen.

Takk for at du handler hos oss.

SelskapGelbro AS
AdresseNordre Kullerød 17C, 3241 Sandefjord
Telefon468 35 742
E-postpost@garasjegulv.no
Org.nr990 443 815 MVA
Daglig lederTorje Rørvik