Slik legger du gulvet

Et godt utgangspunkt..
Hver flis har to sider med en tapp (hann) og to sider med en løkke (hunn). Siden det er lettest å klikke tappen ned i løkken (motsatt vil være å dytte løkken opp i tappen), lønner det seg å begynne i et hjørne hvor du lar begge sidene med løkke vende ut – som i denne animasjonen:

..men på den annen side
I og med at flisene både veier lite og er lett håndterlig, kan du selvfølgelig dele opp jobben hvis det er hensiktsmessig. Du kan f.eks starte midt i garasjen og jobbe deg mot garasjeporten, for så å starte på nytt bakerst og jobbe deg mot midten av garasjen.

Hvordan feste flisene i hverandre
Du trenger ikke verktøy for å montere eller demontere dette gulvet. Legg tappene fra flisen over løkkene på den forrige flisen – og tråkk på den! Flisene vil da låses i hverandre med et både hørbart og følbart «klikk». Hvis gulvet under er veldig ujevnt, vil det kunne lønne seg å ha en hard plate (f.eks papp) som du kan flytte rundt og legge under der du skal klikke sammen flisene. En annen løsning kan være å del-montere gulvet (f.eks 15 fliser om gangen) på et sted hvor du har et jevnt underlag, for så å montere det sammen med resten av gulvet i garasjen etterpå.

Husk rampe/kantlist!
Du er nødt til å bruke ramper foran garasjeporten. Disse rampene har en helning fra gulvnivået og opp til høyden på resten av flisene. Dette forenkler innkjøringen, sørger for at flisene ikke blir ødelagt samt gir en finere avslutning av gulvet.
Husk at hvis du velger ramper med løkke (hunn), må du starte leggingen ved porten. Hvis rampene har tapper (hann), må du starte innerst i garasjen.
Du velger selv hvilken type rampe du skal ha, men husk å kjøpe alle av samme type (hann/hunn) hvis du kun skal bruke de på en side.

Kutting og tilpassinger
Hvis bredden på gulvet ikke passer helt med flisene, skjærer du lett til flisene ved hjelp av en sag. Det aller enkleste er å bruke en stikksag eller annen elektrisk sag. For mindre avrundinger og for å skjære hull til rør eller lignende, kan du også bruke en tang eller en beskjæringssaks fra hageverktøyet.

Et bilde sier mer enn..
Det enkleste er kanskje å vise hvordan dette gjøres i praksis. Nedenfor ser du to forskjellige eksempler på legging av gulv

Eksempel 1:

Eksempel 2:

Vi gir deg hjelp
Ta gjerne kontakt med oss pr telefon eller mail hvis du har spørsmål rundt det å legge gulvet.