Historien bak

Historien om et garasjegulv

En meningsmåling har en gang antydet at det kun er to steder i hjemmet hvor mannen har siste ord når det gjelder innredning; kjelleren og garasjen. Slik er det i hvert fall hjemme hos oss.

Vår garasje er ikke lenger bare en parkeringsplass, men også et sted hvor jeg kan se på TV når jeg støvsuger bilen eller skifter olje på gressklipperen. Det blir som å parkere bilen i stua – bortsett fra at man slipper å være nervøs for at parketten skal bli ødelagt.

De svarte og hvite flisene er tette, mens de røde og grå er perforerte for å sikre at vann o.l fra bilene dreneres bort

I utgangspunktet hadde jeg tenkt å bruke murgulvet som det var. Siden det var dystert i sin gråfarge, vurderte jeg å male det med slitesterk Epoxy-maling. Det ble for dyrt – ikke bare fordi malingen er dyr, men også fordi en slik løsning krever at gulvet er helt jevnt og at denne jobben helst bør gjøres av fagfolk

Et rask søk på Google (søkeord: «garage flooring»), ga nesten bare treff på noe jeg ikke engang visste eksisterte; plastfliser laget av polypropylen. Jeg sjekket ut de forskjellige produsentene, og endte til slutt opp med Kiwi Tile – ikke bare hadde de det beste designet og fargevalgene, men også veldig gode omtaler fra kundene.

Flisene selges for cirka 40 kr pr stykk i USA. Siden de ikke har moms i USA, kunne jeg ikke trekke fra denne etter å ha betalt den norske momsen. I tillegg var forsendelsen såpass stor (50 kvm gulv = 1 full europalle) at frakten både ble dyr og tidkrevende. Selv om jeg stolte på Kiwi Tile fra første stund, er jeg generelt skeptisk til å betale inn flere tusen kroner til et ukjent firma på andre siden av kloden, for så å vente et par måneder på leveringen.
En stor del av sluttregningen gikk bort til frakt og moms.

Basert på mine erfaringer, samt alle tilbakemeldingene jeg har fått på garasjen etter den stod ferdig, fikk meg til å høre med Kiwi Tile Inc om jeg kunne bli distributør i norge, og det kunne jeg!


De svarte og hvite flisene er tette, mens de røde og grå er perforerte for å sikre at vann o.l fra bilene dreneres bort

Høsten 2006 ble derfor firmaet Gelbro AS etablert, og den første containeren med nesten 30.000 fliser i forskjellige farger kom til Norge i begynnelsen av 2007.

Firmaet ble først og fremst etablert fordi jeg mener dette er et produkt som burde være lett tilgjengelig her i Norge. Hvis vi skulle ha solgt produktene med en normal inntjeningspolitikk, ville de blitt alt for dyr. Vi har derfor lagt oss på en pris som er tilnærmet lik butikkprisen i USA og da selv tatt kostnaden med norsk moms og frakten hit til landet.

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål!

Med vennlig hilsen
Torje Rørvik

Daglig leder, Gelbro AS
torje.rorvik@garasjegulv.no